Student Society of Health System Apotek

SSHP är professionell student organisation på Skolan för Apotek avsett att öka intresset för hälso-system apotek. Vår organisation främjar detta område av pharmacy practice som en framtida karriär genom att placera en särskild betoning på att bygga kliniska färdigheter under apotek skolan. På uppdrag av KU-SSHP är att uppmuntra och utbilda studenter som är intresserade av hälsa-system apotek, som erbjuder praxis på sjukhus, hälsoorganisationer, långsiktig omsorg, vård i hemmet och annan hälso-inställningar. Vår organisation är ansluten nationellt med American Society of Health-System Apotekare (ASHP) och på statlig nivå med Kansas Rådet för Hälso-System Apotekare (KCHP).

Vi inbjuder öva apotekspersonal att tala på vårt månatliga möten för att diskutera aktuella trender inom pharmacy practice. Senaste gäster har inkluderat kliniska farmaceuter som specialiserat sig på bosättning roller, ledarskap inom området farmaci, och till och med en speaker som presenterar om hur man skriver en meritförteckning tillsammans med en praktisk workshop. Vi har en mängd olika gäster presentera, från små sjukhus till stora medicinska institutioner.

Vi erbjuder även mer informella sätt att nätverka med hälso-system apotekare. Vi har ett nytt program genom KCHP som gör det möjligt för apotek att studenterna ska kunna skugga apotekare vid olika sjukhus i hela området. Detta är en stor möjlighet att få en känsla av andra sjukhus för framtida rotationer eller ens residens.

Vår största samhällstjänst projektet är ”Medicin Brun Väska,” som hålls varje termin på ett sjukhus eller en anläggning i området. Vid denna händelse, traditionellt patienter tar i en brun papperspåse fylld med alla sina mediciner. Med farmaceut tillsyn, studenter intervjua patienter och svara på frågor om dessa mediciner. Vi råd om ett läkemedel är att korrekt använda och göra rekommendationer om patienten har problem. Vi ger också varje patient med en läkemedelslista som de kan göra till sina läkarbesök. Detta projekt är givande, eftersom eleverna får tillfälle att använda den kunskap som de får i klassrummet, samtidigt som du har möjlighet att ge tillbaka till allmänheten.

Studenter som vill ge direkt patientvård som apotekare uppmuntras att söka uppehållstillstånd utbildning efter examen. Residens erbjuder nyutexaminerade apotekare möjlighet att snabbt få erfarenhet, och att vara bättre utbildade i ett specialiserat område av apotek. Vårt mål är att tillhandahålla information och resurser för att uppmuntra studenter att fullfölja residens; vi inbjuder området residency styrelsen att visa upp sina residens under våra möten. Vi också bjuda in nuvarande och tidigare boende att dela med sig av sina erfarenheter så att medlemmarna vet vad de ska förvänta sig av ett uppehållstillstånd, och hur ansökningsprocessen fungerar.

På ASHP Halvårsskiftet Kliniska Mötet i December varje år, en hemvist visa upp hållits med representanter från nästan varje hemvist i landet i närvaro. De flesta studenter överväger ett uppehållstillstånd kommer att resa till denna händelse i deras 5P och/eller 6P år.

Dessutom håller vi en Klinisk Kompetens Tävling varje höst, där grupper om två studenter konkurrerar om att sätta sina kliniska färdigheter på prov. De är med tanke på patientens fall att granska och utmanas för att producera en behandlingsplan, som använder sina kunskaper från klassrummet. Det vinnande laget får gratis registrering till Halvårsskiftet Möte och tävlar på nationell konkurrens. SSHP Officer val hålls årligen i November och officer position omsättningen sker i December.

Vi inbjuder dig att gå med oss och lära sig mer om den spännande praktik i hälso-system apotek!