Apotek information

Din rätt till Information

Freedom of Information Act 2000 erkänner att allmänheten har rätt att veta hur offentliga tjänster är organiserad och köra, hur mycket de kostar och hur besluten fattas.

Sedan den 1 januari 2005, apotek är skyldiga att svara på förfrågningar om NHS relaterad information som de innehar och kommer att skapa en rätt att få tillgång till information.

https://svensktapotek.net/cipro/

Dessa rättigheter är föremål för vissa undantag som måste tas hänsyn till innan du släpper information.

Förutom tillgång till den information som anges i Publikationen System, har du rätt att begära information om våra apotek enligt NHS Öppenhet Kod 1995.

Enligt Data Protection Act 1998, du har också rätt att få tillgång till din patient medicinering poster eller någon annan personlig information om dig och du kan kontakta apoteket i ditt ASDA Apotek för att göra detta.
Ny miljöinformation bestämmelser kan införas så tidigt som 2003. Dessa kommer att möjliggöra liknande tillgång till miljöinformation som under Freedom of Information Act 2000.
Feedback

Klasser av information

Alla NHS information på ASDA Apotek hålls, bevaras och förstöras inom NHS riktlinjer. Vårt engagemang för att publicera information som utesluter all information som kan vara legitimt som hålls inne enligt de undantag som anges i NHS Öppenhet Kod eller Freedom of Information Act 2000. Där enskilda Klasser är föremål för undantag, de viktigaste skälen är att skydd av privatlivet och personuppgifter i enlighet med Data Protection Act 1998. Detta gäller alla Klasser inom Publicering Systemet. Informationen på detta Schema är grupperade i följande kategorier:

1. Vilka vi är

ASDA Apotek är en del av ASDA Stores Ltd, vilket i och för sig en del av Wal-Mart Stores Inc.

Farmaceutiska Tjänster

Primary Care Trusts och andra organ har gjort överenskommelser med vårt apotek för tillhandahållande av farmaceutiska tjänster enligt 41 § av National Health Act 1977. Apoteken är kontrakterade för att ge ett utbud av NHS tjänster. (En fullständig förteckning över dessa och en av dessa tjänster kommer att visas nedan i Klass 2.)

Lokala Farmaceutiska Tjänster, System

Enligt Hälso-och Sjukvård-Lagen, som ändrar NHS Agera, arrangemang har gjorts för inrättandet av Lokala Farmaceutiska Tjänster System av Primary Care Trust. Den första vågen av pilotprojekt har påbörjats i ett antal områden och våra apotek är inblandade i dessa system.

För mer information om Pct vi avtal med, kontakta :

Faisal Tuddy, Superintendent Apotekare, ASDA Hus, Stora Wilson St., Leeds, LS11 5AD

Vår Vicevärd Apotekspersonal är Faisal Tuddy. Detaljer av farmaceuter anställda i ett visst apotek kan erhållas genom att kontakta detta apotek direkt. Alternativt, detaljer av alla apotekare som är registrerade i STORBRITANNIEN är tillgängliga från Royal Pharmaceutical Society www.rpsgb.org.uk Tel: 0207 735 9141. Vi kan också använda locum apotekare från tid till tid.

En fullständig lista över apotek företag för att ge farmaceutiska tjänster till NHS i ett visst område kan erhållas genom att kontakta den lokala Primary Care Trust.

En del information kan undanhållas, bland annat personliga och konfidentiella uppgifter om enskilda som är skyddade av personuppgiftslagen.

2. Våra tjänster

Det utbud av tjänster som vi erbjuder under kontrakt till NHS Primary Care Trust, och gratis, återges nedan. Vissa tjänster är inte tillgängliga i alla apotek.

 • utlämning av NHS recept för droger, läkemedel och Narkotika Taxa som anges apparater
 • journalföring för dosexpedierade läkemedel
 • vårdhem
 • spruta och nål utbyte
 • säkert bortskaffande av oönskade läkemedel
 • upprepa dosering
 • mindre krämpor system
 • leverans av receptbelagda läkemedel enligt skriftliga patient grupp vägbeskrivning
 • Dessutom, våra apotek erbjuda följande tjänster för vilka det inte finns någon NHS ersättning:
 • försäljning av receptfria läkemedel råd från apoteket
 • recept samling service
 • konfidentiell hjälp och råd
 • akuta leveranser av receptbelagda läkemedel rökavvänjning stöd
 • utlämning av privat och veterinärmedicinska recept

De tjänster som tillhandahålls i de enskilda apoteken är listade i praktiken broschyr, som är tillgängliga för allmänheten för att samla in i apotek som erbjuder NHS tjänster. Den praxis broschyr ger information om öppettider för apotek.

Införandet av apotek på listan över de lokala Primary Care Trust är föremål för Villkoren för Tjänsten. Användarvillkoren för Kemister kan erhållas från den lokala Primary Care Trust eller om den Lagstadgade Instrument webbplats.

Öppettiderna kan variera mellan olika platser, så kontakta ditt lokala apotek direkt för att bekräfta.

https://svensktapotek.net/kopa-inderal/